Clazinus Netjes verkozen in waterschapsbestuur

Bij de waterschapsverkiezingen op 19 maart 2015 is Clazinus Netjes, een van onze partners in NewFuture, verkozen tot lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Reest en Wieden. Clazinus Netjes vertegenwoordigt binnen de categorie Ingezetenen het CDA.

Reest en Wieden is voornemens per 1 januari 2016 te fuseren met het waterschap Groot Salland. Dat betekent dat er de komende tijd veel zaken worden voorbereid om straks als nieuw waterschap door te kunnen. Zowel bestuurlijk, organisatorisch, financieel en qua beleid is de integratie in gang gezet. De komende maanden zal van alle betrokkenen veel extra inzet worden gevraagd, want afspraak is dat tijdens de verbouwing ‘de verkoop gewoon doorgaat’.

Werken aan de leefomgeving van morgen: waterschappen hebben daarin een specifieke, maar ook veelzijdige rol. Het gebied dat Reest en Wieden beheert is zeer divers. Er is natuur, landbouw, bebouwing en open water. Bijzonder is dat er in het gebied van Reest en Wieden 35.000 hectare natuurgebied ligt, zoals de nationale parken Weerribben, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De ruim 200.000 inwoners van waterschap Reest en Wieden wonen veelal in plattelandsdorpen en voor een deel in steden als Meppel, Hoogeveen, Assen of Steenwijk. Het beheergebied reikt van Assen tot Zwartsluis en is 137.500 hectare groot, verdeeld over de provincies Drenthe en Overijssel en  13 gemeenten.