Geldstromen door de Wijk FESTIJN smaakt naar meer!

‘There’s a hole in the bucket, dear Liza, dear Liza’. Het kan niet andes dan dat dit nog na klinkt in het hoofd van iedereen die op 4 februari het Geldstromen door de Wijk Festijn bezocht. Want wie een wijk of buurt vergelijkt met een emmer, kan niet anders concluderen dan dat die emmer ontzettend veel geld doorlaat Geld dat de wijk wel ín stroomt, maar ook nét zo hard weer uit.

Geldstroom door de wijk festijn (43 of 74) 1200x600

In het Stefanus Theater in de Utrechtse wijk Overvecht deden zo’n 200 mensen een poging om die gaten te dichten. Meer lokaal geld, meer waarde, meer ondernemerschap en meer geluk. NewFuture-partner Pieter Buisman organiseerde samen met Nathan Rozema van Labyrinth dit evenement en gaf zelf de werksessie ‘Door de wijk gaan vele miljoenen, geldstromen door een doorsnee doorzond wijk’, een van de 24 werksessies op dit Festijn.

DSC_0157 kopie

Newfuture-Partner Herman Timmermans gaf een druk bezochte werksessie ‘Activeren van lokaal vermogen, hoe dorpen en wijken groeien en bloeien uit eigen vermogen’. Wat blijkt er allemaal mogelijk als we een wijk, buurt of dorp zien als een onderneming die stuurt op rendement? Zeg maar gebiedsontwikkeling en gebiedsbeheer vervangen door gebiedsondernemen: een werkwoord.

Een kort verslag van dit Festijn is te vinden op de website van Geldstromen door de Wijk.