Lokaliseren dankzij globaliseren!

Vanuit deze invalshoek benader ik de gebiedsontwikkeling: schaalvoordelen halen uit verkleinen, dankzij grootschalige vernieuwingen. Ik sta voor activering van lokaal vermogen in wijken, buurten, dorpen en andere gebieden; voor eigen verantwoordelijkheid, zelfbeschikking en ondernemerschap van bewoners, gebruikers en de lokale gemeenschap; en voor overheden en instellingen die dat mogelijk willen maken door over hun eigen grenzen heen te denken en te handelen.
Ik leg verbindingen tussen de leefomgeving en het sociale en economische domein. Dat doe ik graag met anderen: met collega’s, partners en lokale partijen om gezamenlijk het lokale vermogen te ontdekken en te activeren. Ik noem dat ‘gebiedsondernemen’, een werkwoord dat aanzet tot investeren, rendement en meer waarde halen uit de geldstromen door buurten en wijken.

Toekomstmuziek? Ik verlies de realiteit niet uit het oog: 37 jaar ervaring stelt me juist in staat om wat ver weg lijkt, dichterbij te halen en verbanden te leggen tussen ontwikkelingen, partijen, ambities en termijnen. Ik doe dat als project- en procesmanager en adviseur, als verbinder, facilitator en coach en als trendwatcher, publicist en aanjager van innovatie. Het publieke debat ga ik dan ook niet uit de weg.

Vroeger is reeds voorbij, de toekomst is nu!